• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

logo

TEK ZLATE PENTLJICE V ŠKOFJI LOKI

  • logo
    logo

    Event Date

    17.06.2023
    00:00dop

  • logo
    logo

    Event Location

    Mestni trg
    Škofja Loka

  • logo
    logo

    Event Cost


In smo tako daleč – ODPIRAMO PRIJAVE NA TEK ZLATE PENTLJICE 🎗
 
Tudi letos v Škofji Loki organiziramo prav poseben tek. Tek namenjen otrokom in mladim, ki so v otroštvu zboleli za rakom ter njihovim sorojencem bo potekal 17. junija. Ponovno nas je vzela pod okrilje prireditev Tek 4 mostov. Pri organizaciji pa nam pomaga in stoji ob strani še veliko partnerjev, brez katerih izvedba teka kakršnega poznamo, ne bi bila mogoča. Naj za začetek omenimo Občino Škofja Loka, Olimpijski komite Slovenije in Osnovna Šola Škofja Loka Mesto.
Letos se bodo prvič teka lahko udeležili tudi otroci, ki osebne izkušnje z rakom pri otrocih nimajo, bi pa želeli na tak način podpreti otroke, ki jo imajo.
 
Za družine otrok z rakom bo Olimpijski Komite Slovenije ponovno organiziral vlak, ki bo udeležence teka odpeljal iz Ljubljane v Škofjo Loko. Pravijo, da bosta ponovno z njimi na vlaku tudi Lisjak Foksi in Žan s harmoniko.
V Škofji Loki bomo poskrbeli za dobro vzdušje, druženje in da otroci in njihovi spremljevalci ne bodo lačni.
 
Ker so nam najbolj zagreti mali tekači lani ušli čez cilj in ubrali svojo pot po Škofji Loki, bodo otroci letos tekli na malo daljši trasi (trasa vrtčevskih tekov v okviru Teka 4 mostov). Še vedno pa velja olimpijski moto – važno je sodelovati in ne zmagati, zato bo vsak otrok lahko premagal tako razdaljo, kot jo bo sposoben.