• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

loveicon

Inštitut Zlata Pentljica

O inštitutu

Osnovni namen INŠTITUTA ZLATA PENTLJICA, otroci z rakom je, da otroci in mladostniki, ki so v otroštvu zboleli za rakom, ozaveščajo vrstnike in širšo javnost o svoji bolezni, se družijo in si med seboj pomagajo.

Inštitut zlata pentljica z organizacijo različnih dogodkov širi zavest o raku pri otrocih, opozarja na težave s katerimi se otroci med zdravljenjem in po njem srečujejo in iščejo načine kako te težave premagati ali odpraviti.

Ker so osrednje osebe v Inštitutu otroci in mladostniki, ki imajo izkušnjo raka, najbolje razumejo stiske in težave tistih, ki se s podobno diagnozo šele srečujejo in ponudijo med vrstniško pomoč.

Z aktivnim sodelovanjem v delovanju Inštituta si mladostniki nabirajo neprecenljive izkušnje in zagon za življenje, kar jim bo pomagalo, da jih bolezen ne bo definirala za celo življenje in jim bo to odprlo oči še za druge ranljive skupine in posameznike. Zato Inštitut del svojega delovanja nameni tudi povezovanju in aktivnemu sodelovanju z drugimi skupinami in inštitucijami, ki se ukvarjajo z ranljivimi skupinami.

Inštitut zlata pentljica si bo, glede na potrebe in zmožnosti prizadeval, da bo ponudil pomoč oziroma priskrbel potrebno pomoč otrokom ali družinam in se bo za to povezoval z že uveljavljenimi organizacijami.

Seveda pa si bomo v Inštitutu prizadevali tudi za razvedrilo in druženje, saj so otroci z rakom in njihove družine vse prevečkrat prikrajšanje za prijetna doživetja.

  • 10
    Članov

    Ekipa članov inštituta je sestavljena iz junakov, ki si želijo deliti svoje zgodbe