• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

loveicon

Moja zgodba

Sem Kaja Zimšek in obiskujem četrti letnik Gimnazije Šiška, kjer sem v rokometnem oddelku. Rokomet treniram že več kot deset let, ampak predlansko pomlad sem se mu morala za nekaj časa odpovedati, saj sem zbolela za ne-Hodgkinovim limfomom.

Prvi simptomi so se začeli pojavljati novembra 2019, ko sem začela bruhati in imela ves čas krče v trebuhu. Na začetku smo vsi, tudi moja osebna zdravnica, mislili da gre le za trebušno virozo. Ker pa se čez dva tedna stanje ni nič zboljševalo ampak le slabšalo, smo se odločili da gremo zaradi hudih krčev na urgenco na Pediatrično kliniko, kjer sem do januarja naslednje leto opravila kar nekaj različnih preiskav. Nikjer niso odkrili nič posebnega, zato so mi povedali, da je najverjetneje vse psihičnega izvora in mi dodelili psihologinjo. Do maja 2020 sem izgubila več kot 15kg, nato pa se mi je vnel slepič in potrebno ga je bilo takoj operirati. Med operacijo slepiča so mi odrezali še del tankega črevesja z bezgavko. Histološki izvid bezgavke je pokazal da gre za raka in takoj je bilo potrebno začeti z zdravljenjem.

V treh mesecih sem brez večjih zapletov končala štiri cikle močnih kemoterapij in od takrat hodim le še na redne preglede na Pediatrično kliniko, kjer stalno spremljajo moje stanje.

Po tej izkušnji gledam na življenje povsem drugače ter sem hvaležna za čisto vsak nov dan. Hkrati pa sem zelo hvaležna za vse, ki so mi ves čas stali ob strani in seveda za prijatelje, ki sem jih spoznala zaradi bolezni.

  • 4
    Letnik Gimnazije