• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

loveicon

Moja zgodba

Hej! Sem Lea Bodiroža, junakinja 3. nadstropja in “obiskujem” prvi letnik gimnazije Franceta Prešerna v Kranju. Zakaj obiskujem v narekovajih? V šolo ne hodim že tretje leto in jo opravljam na daljavo in sicer zaradi bolezni. Prvi letnik opravljam v dveh letih saj nisem imela dovolj energije, da bi sledila vsem predmetom. Zakaj?

Maja leta 2019 sem zbolela za infekcijsko monoukleozo. Ker je vročina vztrajala zelo dolgo smo odšli na infekcijsko kliniko, nato naprej na Pediatrično, kjer je sledila diagnoza, mielodisplastični sindrom s presežkom blastov. Sledili sta kemoterapija in transplantacija kostnega mozga. Po transplantaciji je prišlo do zapletov, med njimi tudi do hemolize, ko mi je hemoglobin v parih urah padel na 24. Takrat sem kar veliko časa preživela na hemato-onkološkem oddelku.

Trenutno se še vedno borim s posledicami, ki mi jih je pustilo zdravljenje. Vsake dva tedna imam pregled na Pediatrični kliniki, kjer spremljajo stanje moje krvi. Zelo pogosto hodim na oddelek za en dan, kjer prejmem imunoglobuline, zaradi slabšega imunskega sistema. Vendar se tudi to sedaj izboljšuje!

Bolezen mi je vzela skoraj tri leta druženja s prijatelji in normalnega življenja, vendar me je naredila tudi močnejšo in me naučila kaj je v življenju zares pomembno. Res je, da pot do ozdravitve ni lahka, vendar ostajam še naprej pozitivna! 🙂

  • 1.
    Letnik Gimnazije