• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

loveicon

Moja zgodba

Sem Neža Logar in sem dijakinja prvega letnika Jeseniške srednje šole na zdravstveni usmeritvi. Takšno šolo sem si želela obiskovati že od malih nog, moja želja pa je postala še močnejša potem ko sem prebolela raka.

Avgusta 2020 sem zbolela za ne-Hodgkinovim limfomom. Bolezen se je začela kazati kot majhna zatrdlina v spodnjem delu trebuha, kateri pa moja pediatrinja na začetku ni posvečala preveč pozornosti. Bolečina je vsak mesec bila hušja. Nekega dne je bilo tako hudo da sem se obrnila na osebno zdravnico in bila napotena na ultrazvok trebuha in nato na Pediatrično kliniko v Ljubljani. Tako sem v slabih štirinjastih dneh prišla do končne diagnoze. V sedmih mesecih zdravljenja sem prejela sedem ciklov močne kemoterapije in vmes bila še operirana.

Po skoraj vsakem končanem ciklu sem zbolela zaradi slabše imunske odpornosti in se vrnila v bolnišnico na štirinajst dnevni antibiotik. Zato sem večino zdravljenja preživela na hemato-onkološkem oddelku v Ljubljani. Zdravljenje sem zaključila konec februarja 2021.

Sedaj grem vsak mesec na Pediatrično kliniko na pregled in odvzem krvi, da zdravniki spremljajo moje stanje, saj moj imunski sistem ni takšen kot je bil pred vsemi zdravili in še nekaj časa ne bo.

Kljub hudi izkušnji sem neizmerno hvaležna za ljudi, ki sem jih spoznala v času zdravljenja in za podporo moje družine in prijateljev.

  • 2023