• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

Zbiranje pomoči za Ukrajino

Ob začetku vojne Ukrajini so naši otroci in mladostniki najprej pomislili na otroke z rakom v Ukrajini – kako poteka zdravljenje, kako jim je v teh težkih časih, ko že tako preživljajo pekel zaradi zdravja. In tako so želeli pomagati.

Najprej smo zasledili prošnjo za pomoč, ki jo je objavila naša prijateljica Ana Petrič, direktorica DEOS Center starejših Notranje Gorice, kmalu za tem pa tudi poziv Ukrajinskega Veleposlaništva v Sloveniji. Takoj smo stopili v stik in se pozanimali, če bi bilo mogoče, da pomagamo Ukrajinskim otrokom z rakom, vendar pa je stanje v Ukrajini trenutno tako kaotično, da nam tega niso upali in mogli zagotoviti. Tako smo se odločili, da v začetku zbiramo pomoč za vse prebivalce, ki so se znašli v stiski, hkrati pa še naprej iščemo poti kako pomoč spraviti do otrok z rakom. Napredujemo z majhnimi koraki, gradimo stezice in upajmo, da nam uspe, saj je to srčna želja naših otrok.

Objavljamo seznam potrebščin, ki ga je objavilo Ukrajinsko Veleposlaništvo. Zbiramo vse razen večjih in težjih kosov, saj nimamo kapacitet, da bi jih hranili in prevažali.

Če bi želeli darovati kakšnega izmed večjih predmetov, vas prosimo, da to sami predate v zbirnem centru Veleposlaništva v skladišču podjetja Duol, v Kamniku pod Krimom.

Ko uspemo vzpostaviti pot in način pomoči otrokom z rakom in njihovim družinam, vas bomo obvestili in po potrebi objavili nov seznam, ko bomo izvedeli kaj potrebujejo.

Do takrat pa nam pomoč po zgoraj objavljenem seznamu lahko dostavite na že znane zbirne točke:

1. Trgovina Čarman Šport , Kidričeva 69, Škofja Loka od 10-17 ure
2. Na sedežu Inštituta Zlata Pentljica, Dražgoška 14, Ljubljana, po predhodnem telefonskem dogovoru (Katarina 040398530)
3. Frizerski studio 3ka, Ljubljanska C. 90, Domžale, po predhodnem dogovoru (Brigita 031627623)
4. Pri Oljarni Fram po predhodnem dogovoru (Korina 041492576)
5. Bogojina v bližini cerkve po predhodnem dogovori (Jelena 070650490)

Hvala za pomoč in zaupanje in upamo, da tale akcija ne bo več dolgo potrebna! 

Zlata Pentljica (Author)