• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

Pogovor o raku pri otrocih na OŠ Šmartno

OŠ Šmartno smo obiskali na pobudo treh devetošolk Brine, Belmine in Klare , ki so dogodek tudi organizirale in vodile. Svoje izkušnje z boleznijo, zdravljenjem in posledicami sta tokrat delila Jaka in Hana.

Po zelo toplem sprejemu pri ravnateljici šole, smo temo raka pri otrocih predstavili učencem osmih in devetih razredov, ki so kljub zgodnji uri z zanimanjem poslušali in postavljali vprašanja.

Dotaknili smo se mnogih tem – od tega kakšni so znaki raka pri otrocih, do različnih vrst raka in zdravljenja ter težav in posledic.

V skladu z našim poslanstvom smo se pogovarjali tudi o tem kako naj se zdravi vrstniki obnašajo, če zboli njihov prijatelj ter na kakšne načine mu lahko pomagajo med zdravljenjem in po njem.

Glede na to, da smo bili na obisku v šoli seveda nismo mogli mimo pogovora o šolanju med zdravljenjem. In ugotovili smo, da imata oba, tako Jaka kot Hana s tem dobre izkušnje oziroma veliko podporo na svoji šoli, tako da se redno šolata, čeprav ni vedno enostavno.

Predvidena ura za pogovor je kar prehitro minila in dogovorili smo se, da bomo sodelovali še v prihodnje.

Prejeli smo še lepa darilca in čudovit plakat, ki so ga izdelali učenci, kjer je zlata pentljica sestavljena iz listkov z njihovimi podpisi.

 

Čudovit začetek lepega dneva!

Hvala OŠ Šmartno za vabilo!

Zlata Pentljica (Author)

Leave a Comment