• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

Miklavževanje na Brdu pri Kranju

Že na našem osrednjem septembrskem dogodku na Bledu “Naše zgodbe, vaša vprašanja” nas je predsednica Lions Kluba Kranj Mojca Lončarski povabila, da se Lionsem pridružimo na Brdu pri Kranju in skupaj pripravimo nekaj lepega.

Ideja je kar hitro prerasla srečanje ob večerji in začel se je pripravljati čudovit dogodek, za katerega si vsi udeleženi želimo, da bo postal tradicionalen.

Foto: Špela Peterlin

Mislim, da nas večina ve, da se je naš ustanovitelj Ivo dolga leta za nekaj čarobnih trenutkov prelevil v Miklavža in razveseljeval otroke z rakom. Zdaj je napočil čas, da je svojo palico predal mlajšim in tako je v zelo velike čevlje Miklavževega poklica pogumno stopil nihče drug kot naš Tomi.

Seveda ga v ogenj in soočenje s celo dvorano malih otrok, staršev in drugih gostov nismo poslali samega, ampak je prišel v spremstvu dveh angelčkov in cele četice prijaznih hudičkov. Ker je vedel, da so bili vsi otroci zelo pridni, je parklje pustil doma.

Foto: Špela Peterlin

Čudovit večer se je začel z obdarovanjem najmlajših.

Najprej z zaključkom akcije za rojstni dan naše Valerije, ki se je darilom odpovedala, da smo lahko za zlato deklico Paulo lahko kupili nastavljivo pisalno mizo, primerno za uporabo z invalidskim vozičkom in nastavljivo klop, da bo tudi doma lahko pridno telovadila in nadaljevala z rehabilitacijo.

Mislim, da lahko mirno rečem, da v celi dvorani ni bilo človeka, ki ne bi imel solz v očeh, ko je Korina svoji “cimri” iz bolnice oboje predala v uporabo.

Potem pa so Miklavžu na pomoč priskočili vsi njegovi pomočniki in pomočnice in med ostale otroke razdelili darila, nakup katerih so omogočili člani Lions Kluba Kranj.

Foto: Špela Peterlin
Foto: Špela Peterlin

V drugem delu večera je sledila slavnostna večerja z druženjem gostov z mladimi, ki so v otroštvu zboleli za rakom. Ker želimo našim “otrokom” omogočiti čim več izkušenj in se trudimo, da iz dogodka v dogodek rastejo, je bila ta večerja idealna priložnost, da so se spoznali s slavnostno pogrnjeno mizo, da so se predstavili brez v naprej pripravljenega besedila in da so se pogovarjali z zanimivimi gosti, saj so se večerje udeležili člani različnih klubov Lions Slovenije, vključno z njihovim guvernerjem Radovanom Pušnarjem (ki je otroke spoznal že na Bledu), člani Rotary klubov in še mnogi drugi, ki so želeli spoznati naše otroke.

Večer pa se je zaključil z izročitvijo torte, ki jo je Janu za dosežen pomemben mejnik v zdravljenju izdelala Hana, bolj poznana kot Mama Paula in dobrodelno licitacijo.

Spletla so se nova poznanstva, če ne celo prijateljstva, rodile so se nove ideje in kot je lepo napisala predsednica Lions Kluba Kranj – napisana je prva stran knjige., 

Foto: Katarina Hafner

Lions Klub Kranj pa je v sodelovanju s posestvom Brdo pri Kranju našim mladim omogočil še eno prav posebno izkušnjo – nočitev v Elegance hotelu Brdo, kjer so jih pričakala še darilca prijaznih donatorjev.

Lahko si predstavljate navdušenje, ko so odrivali vse podrobnosti, ki jih ponuja tako eleganten hotel. Spali so sicer bolj malo, zabavali pa so se toliko bolj.

Vsega tega seveda sami ne bi mogli in zmogli pripraviti in izvesti, zato se na tem mestu zahvaljujem vsem, ki ste prispevali k prečudovitemu doživetju za vse udeležene. Upam, da mi ne boste zamerili, če bom koga pozabila, saj vas je bilo tako veliko, ki ste nam ponudili roko podpore.

Na prvem mestu Lions Klub Kranj z Mojco Lončarski, Lions Slovenija, Posestvo Brdo pri Kranju in Elegans hotel Brdo, Janez Štros, Sonia Sofija Trošt, Hana Kotar in vsekakor ne smemo pozabiti na, zdaj že popolnoma našo, Jano Jenko, brez katere dogodki ne bi bili tako srčni in na tako visoki ravni, kot so z njeno pomočjo.

Seveda pa hvala tudi vsem otrokom in mladim ter staršem, ki nam zaupate in prepoznate, da na podlagi dolgoletnega dela z otroki in na podlagi lastnih izkušenj z rakom pri otroku, delamo iz srca in v dobro otrok, ki so se z diagnozo raka v otroštvu že srečali ali se z njo še bodo.

 

Katarina Hafner, predsednica sveta zavoda

Zlata Pentljica (Author)

Leave a Comment