• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

OBISK SV. NIKOLAJA NA UKRAJINSKI AMBASADI

V začetku leta smo se med prvimi odzvali na poziv Ukrajinske ambasade za zbiranje pomoči. 

Najprej smo zbirali v okviru akcije Ane Petrič in DEOS Notranje Gorice, vendar pa je odziv ljudi kmalu presegel vsa pričakovanja, tako da smo začeli donirani material dostavljati direktno v Kamnik pod Krimom, kjer je imela Ukrajinska Ambasada zbirno mesto.

Naša prizadevanja, z izdatno pomočjo vseh dobrih ljudi, ki so se odzvali našemu pozivu, niso ostala neopažena, saj smo Kamnik pod Krimom obiskali kar nekajkrat. Z do vrha naloženimi avtomobili, kasneje pa še s kombijem.

V decembru pa nas je presenetil telefonski klic iz Ukrajinske Ambasade. Našim otrokom so se želeli zahvaliti in so jih zato povabili na obisk sv. Nikolaja, ki so ga organizirali za ukrajinske otroke v Sloveniji.

Čisto vsega sicer nismo razumeli (no, skoraj nič), so nas pa povabili na oder, se nam prav posebej zahvalili in obdarili otroke, ki so se dogodka udeležili, nekaj daril pa so nam dali še za tiste, ki niso utegnili z nami. 

Vsekakor pa smo preživeli prijeten večer in bili veseli, da smo v svetu pustili droben pečat dobrote. Vsako, še tako majhno dejanje, šteje!

Zlata Pentljica (Author)

Leave a Comment