• +386 1 510 6455

  • Dražgoška 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

IGRAČE OTOTOYS

Preden nas prehiti Novo leto moram zapisati še eno lepo in prav posebno zgodbo, ki mi je zelo pri srcu. In zgodila se je že drugo leto zapored, kar ji daje še posebno žlahtnost.

Že v lanskem decembru, ko je bil Inštitut Zlata Pentljica še pobožna želja, nam je Primož Rojc, takrat znan pod imenom PrimozsWorkshop, zdaj pa OtoToys, za bolne otroke podaril nekaj svojih izdelkov. Primož namreč iz lesa izdeluje igrače. In te igrače bi bilo potrebno pisati z veliko začetnico – so ročno izdelane, ročno poslikane in je zato vsaka unikatna. So domiselne, lepe, navihane, poleg tega pa do potankosti premišljene in take, da spodbujajo male prstke, rokice in možgančke h odkrivanju, učenju in domišljiji.

Primož prihaja iz iste vasi kot naša Maja in ravno Maja je tista vez, ki nas povezuje. Tako je v lanskem decembru ona podarjene igrače razdelila vzgojiteljicam bolnišničnega vrtca iz različnih oddelkov na Pediatrični kliniki in URI Soča.

Letos smo donacijo razdelili na tri dele – prvi del smo predali oddelku bolnišničnega vrtca na Očesni kliniki, eno igračko smo podarili dečku Janezu, ki se s tumorjem in njegovimi posledicami spopada že od rojstva, ostale igrače pa bodo po novem letu dobile nov dom na pediatričnem oddelku Bolnišnice Jesenice.

Najlepša hvala Primožu, da si lahko otroci čas, preživet v bolnici, krajšajo z njegovimi čudovitimi igračami!

In kaj je lahko lepšega kot to, da lahko pokažemo igračo v akciji ! Elisa in Hana pri skupni igri na URI Soča.

Iz lastnih izkušenj pa lahko povem, da so igrače zanimive tudi že skoraj odraslim otrokom. Prepričana pa sem, da se take lepe ptičje družinice ali kakšnega drugega Primoževega izdelka, ne bi branil nihče.

Katarina Hafner, predsednica sveta zavoda

Zlata Pentljica (Author)

Leave a Comment